Jeroen Bosch Zandsculpturenroute open!

tuinDe zomervakantie is net begonnen. Wat dat betreft kon de timing niet beter zijn: de Jeroen Bosch Zandsculpturen Route is open. Nu alleen het weer nog. Als dat meezit, kun je tot begin oktober per fiets of auto een tocht maken door Oss en omliggend landschap, waar  27 sculpturen uit het zand zijn verrezen. Ze zijn te zien bij verschillende ondernemers die de sculpturen ook sponsoren, zoals een bierbrouwerij, galerie, bootverhuurder en ga zo maar door.

boommensWaar nu de zandsculpturen staan, stonden nog niet zolang geleden houten kisten. Ze zijn gemaakt, geplaatst en met zand gevuld door mensen van Global PowWow dat voor de derde keer het Zandsculpturen Festival Brabant neerzet in Oss. Vervolgens hebben professionele zandkunstenaars (jawel, deze als nomaden levende bevolkingsgroep kan hiervan leven!) de flink aangestampte blokken zand tot sprekende figuren uit de Tuin der Lusten gecarved. Vooral hun  oog voor detail maakt deze  kunstwerken zo bijzonder.

20160801 opening WalpleinOp het Walplein in Oss  is de route afgelopen maandag officieel voor geopend verklaard. Het centrum van Oss is namelijk het centrale punt van de ‘Tuin der Lusten’ zoals de gemeente haar buitengebied dit jaar heeft gedoopt. Onder die noemer  haken flink wat Osse ondernemers in op de festiviteiten in het Jeroen Boschjaar, die hun buurgemeente Den Bosch op touw heeft gezet.

tramkadeAls trouwe volger van mijn Boschblog heb je hier al over kunnen lezen. Maar het nieuws dat  nu de route eindelijk klaar is, wil ik je niet onthouden. Hier kun je de route downloaden. Je kunt starten waar je wilt. Zelfs in Den Bosch!  Want bij de Tramkade (foto links) heb ik al een mooie zandsculptuur ontdekt. Nou ik toch reclame aan het maken ben: bij de route zit een stempelkaart. Een volle stempelkaart maakt kans op een leuke verrassing: een gratis overnachting in het zandhotel, onderdeel van het Zandsculpturenfestival in  hartje Oss.

Doe er je voordeel mee! Wie weet, zien we elkaar binnenkort ergens op de Zandsculpturenroute

 

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s