Bosch Game, en wat voor een!

Tijdens zijn stage bij het Brabants Dagblad vorig jaar, werd Eric Swiggers (Deurne, 1968)  gevraagd “iets” te doen met Jeroen Bosch. Dan moest het iets worden dat er nog niet was, vond de Fontysstudent ICT en Media Design. En zo geschiedde.

JB-swiggers-portret

Eric Swiggers, bedenker van de Bosch Game.

Het werd de Bosch Game, een online applicatiespel met zes interactieve schilderijen van Bosch. Elke juiste handeling of goed antwoord wordt beloond met  informatie over het schilderij. Zo ontdek je beetje bij beetje steeds meer over zijn werk. Want wat Swiggers betreft, zijn we straks allemaal een Jeroen Bosschenaar: “Er is ontzettend veel te beleven op de schilderijen van Bosch. Maar de informatie is vaak van hoog niveau. Of op Wikipedia, maar lang niet iedereen heeft zin om daar van alles over Bosch te gaan lezen.”

JB-swiggers-game

Zijn spel bewandelt ook zijpaden naar het heden. Bij de Zeven Hoofdzonden komt bij ijdelheid bijvoorbeeld de vraag: wie is de bekendste mode-ontwerper van Den Bosch? Addy van den Krommenacker natuurlijk. Swiggers: “Heb je 80% van de antwoorden goed, mag je zelf vragen verzinnen. Dus het kan zomaar zijn dat jouw vraag in het spel wordt opgenomen.”

In de Bosch Game van Swiggers gaat Zeven Hoofdzonden rond als een rad van fortuin, is de Hooiwagen een legpuzzel, zit de Tuin der Lusten vol zoekopdrachten en raken bij de Goochelaar ongemerkt spullen kwijt. “Haal je een bepaald ‘level’ dan kun je het delen op FB en mensen uitnodigen om mee te spelen”.

jb-swiggers-cafe

Presentatie in Bosch 500 Cafe.

Na afloop van het Bosch 500 Café waar hij woensdag zijn spel presenteerde, ga ik even met hem in gesprek. Swiggers pakt er zijn laptop bij en laat zien hoe zijn Bosch Game werkt. Met een paar klikken, ontdek ik hoe briljant een schilderij van Bosch eigenlijk in elkaar steekt. Maar ik zie ook de briljante rol die de Bosch Game bij die ontdekking speelt!

De Bosch Game gaat zaterdag  23 januari on line en is te vinden op: bd.nl/boschgame. In het Brabants Dagblad  van zaterdag wordt er uitgebreid aandacht aan besteed. Een voorproefje en uitleg vind je op de site van Eric Swiggers. Het volgende Bosch 500 café is woensdag 17 februari.

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s